Tilbake til alle arrangementer

Epledagen – En frisk feiring av norske epler

En dag for høstens søteste smaker

Den siste tirsdagen i september markerer vi Epledagen – en feiring av eplet som symbol på norsk frukttradisjon, helse og mangfold. Eplehøsten er på sitt beste i slutten av september, og denne dagen minner oss om hvor viktig norske råvarer er for matkulturen vår.

Hvorfor feirer vi Epledagen?

  • Fokus på norske produkter: Epledyrking har lange tradisjoner i Norge, og dagen setter søkelys på norske produsenter og kortreist frukt.

  • Helse og ernæring: Epler er fulle av vitaminer, fiber og naturlig sødme – et perfekt alternativ til prosesserte snacks.

  • Inspirasjon til bruk: Fra klassiske eplekaker og paier til frisk juice og chutney – eplet gir uendelige muligheter på kjøkkenet.

Hvordan markeres dagen?

  • Skoler, kantiner og barnehager serverer gjerne epler eller epleretter for å skape bevissthet om sunn mat.

  • Restauranter og kafeer fremhever sesongens beste råvarer på menyen.

  • Hjemme kan man lage enkle og smakfulle oppskrifter – eller bare nyte et sprøtt, ferskt eple.

Visste du at …?

  • Norske epler har ekstra god smak fordi de modnes sakte i kjøligere klima.

  • Norge har over 70 eplesorter i kommersiell produksjon – og enda flere i private hager.

  • Epler lagrer godt utover vinteren hvis de oppbevares kjølig og tørt.

Oppsummering

Epledagen er mer enn en markering – det er en anledning til å støtte norske bønder, fremme sunne matvaner og oppleve høstens beste smaker. Ta en bit av høsten på Epledagen!

Forrige
Forrige
25. september

Fårikålens Festdag 2025

Neste
Neste
1. oktober

Lutefisksesongen er i gang!