Tilbake til alle arrangementer

Fårikålens Festdag 2025

Fårikålens Festdag – Vi feirer Norges nasjonalrett!

Fårikålens Festdag feires den siste torsdagen i september hvert år.

En tradisjon med smak og samhold

Høsten er her, og med den kommer en av våre mest kjære mattradisjoner: Fårikålens Festdag! Denne dagen, som markeres den siste torsdagen i september hvert år, er en hyllest til Norges nasjonalrett – fårikål. Retten ble første gang nevnt i kokebøker på 1800-tallet, men det var i 1970-årene at den for alvor ble kåret til nasjonalrett av det norske folk. I 1997 fikk vi vår egen festdag, og siden har den siste torsdagen i september vært viet fårikålens ære.

Hva skjer denne dagen?

Hos NKL Trondheim inviterer vi medlemmer og matglade til en uformell og hyggelig samling der fårikål står i sentrum. Vi lager retten sammen, deler gode historier og tips – og selvfølgelig spiser oss gode og mette!

Dette er en perfekt anledning til å:

  • Møte andre matentusiaster

  • Lære små triks for å få den perfekte fårikålen

  • Dele den norske matkulturen vi er stolte av

Visste du at …?

  • Fårikål ble første gang skrevet om i 1835, i en oppskrift der fårekjøtt erstattet gås i en gryte med kål.

  • Retten smaker ofte enda bedre dagen etter – så vi anbefaler å lage en ekstra porsjon!

  • Mange eksperimenterer med nye smaker: litt chili, hvitløk eller rotgrønnsaker kan gi en spennende vri.

Bli med og feir tradisjonen sammen med oss!


Meld deg på
 
 
Forrige
Forrige
23. september

Årets Kokk 2025 – Heia Team Sundset!

Neste
Neste
30. september

Epledagen – En frisk feiring av norske epler