Bjørn Erik Vangen
Chef Bjørn Erik Vangen
Styreleder,
NKL Trondheim
Med lidenskap for faget og hjertet i Trøndelag, har Bjørn Erik Vangen vært en bauta i kokkemiljøet i over tre tiår.
Om Bjørn Erik
Bjørn Erik Vangen er en erfaren fagkonsulent og faglært kokk som har viet store deler av sitt yrkesliv til å fremme matkultur, kvalitet og stolthet i kokkeyrket. Han er i dag styreleder for Norske Kokkers Landsforening Trondheim (NKL Trondheim), og har hatt en sentral rolle i å videreutvikle foreningen til å bli en ledende aktør for kokkefaget i Midt-Norge.
Han har lang fartstid innen både restaurantdrift og institusjonskjøkken, og er kjent for sin evne til å bygge sterke team, utvikle unge talenter og sette faglig presisjon i høysetet.
I tillegg til styrelederrollen leder han viktige arrangementer og konkurranser, inkludert MENY-messen og NM i kokkekunst, hvor han også ofte bidrar som mentor og rådgiver for deltakere og dommere.
“Faget vårt er ikke bare teknikk – det er formidling av stolthet, kultur og fellesskap. Kokkene er bærere av noe større enn seg selv.”
- Bjørn Erik Vangen
Engasjement
Styreleder NKL Trondheim (2022–)
Arrangementsansvarlig for Meny-messa og NM
Veileder for Young Chef-programmet
Pådriver for faglig etterutdanning og nettverk
Representant for Midt-Norge i nasjonale kokkeforum