MiniChefs gir unge smaken på kokkefaget

I år, som tidligere, er NKL Trondheim med på å gjennomføre MiniChefs under årets NIPA-konferanse.

Dette populære tiltaket gir elever en unik mulighet til å oppleve hverdagen som kokk – fra planlegging til ferdig servering – i en profesjonell og inspirerende ramme.

Et rekrutteringstiltak for fremtiden

Målet med MiniChefs er å bidra til økte søkertall til restaurant- og matfag. Prosjektet skal vekke nysgjerrighet, bygge stolthet og gi unge et ekte innblikk i hvor spennende og mangfoldig en kokkekarriere kan være. Gjennom kurset får elevene både praktisk erfaring og en mestringsfølelse som forhåpentligvis gir mersmak på yrket.

Hele prosessen – ekte råvarer

Deltakerne er med på hele prosessen, fra forberedelser på kjøkkenet til selve kokkeleringen og serveringen av retter til konferansedeltakerne. Menyen er utviklet med fokus på lokale råvarer, og setter dermed både kortreist mat og bærekraft i sentrum. Det gir elevene verdifull kunnskap om råvarekvalitet og betydningen av å ta utgangspunkt i det som produseres i nærområdet.

 
MiniChefs handler om å gi unge en smakebit på kokkefaget i praksis. Når de får oppleve hele prosessen – fra planlegging til ferdig servering – ser vi hvor mye stolthet og glede det skaper. Vi håper dette bidrar til at flere velger en vei inn i et fag som byr på uendelige muligheter.
— Bjørn Erik Vangen, Styreleder NKL Trondheim

Et bredt samarbeid

MiniChefs arrangeres under NIPA-konferansen 28.–29. august 2025 og er resultatet av et sterkt samarbeid mellom flere aktører:

Dette partnerskapet viser hvor viktig det er å stå sammen for å rekruttere til bransjen og gi ungdommer et solid første møte med restaurant- og matfag.

En investering i neste generasjon kokker

For NKL Trondheim er MiniChefs et av årets viktigste arrangementer. Ikke bare gir det elevene en smakebit på kokkefaget, men det bidrar også til å sikre rekruttering, videreføre kokkefaget som kulturarv og bygge stolthet rundt et yrke som betyr mye for norsk mat- og reiselivsbransje.

Ofte stilte spørsmål om MiniChefs

  • Hva er MiniChefs?

    MiniChefs er et praktisk kurs for ungdom som arrangeres under NIPA-konferansen. Elevene får lage og servere mat til deltakerne.

  • Hva er målet med MiniChefs?

    Å øke interessen for restaurant- og matfag og inspirere flere unge til å søke utdanningen.

  • Hvem står bak MiniChefs?

    Prosjektet er et samarbeid mellom NIPA, NKL – Norske Kokkers Landsforening, Fosen videregående skole, Oi! Mat og Drikke og Fosenregionen.

 
Sven-Erik Knoff

Sven-Erik Knoff is an internationally awarded filmmaker and photographer who captures the world with precision, emotion, and purpose. With over a decade of professional experience and a background as a chef trained in high-end kitchens across the globe, he brings a unique eye for detail, composition, and storytelling.

Whether working independently or for clients worldwide, Knoff crafts visual narratives that blend technical excellence with human depth. His work reflects a deep curiosity for people, places, and light—driven by wanderlust and grounded in a strong sense of craftsmanship.

Known for his meticulous approach and natural ability to connect with his subjects, Knoff turns fleeting moments into lasting impressions—always with a focus on clarity, authenticity, and impact.

https://www.fotoknoff.no
Forrige
Forrige

Elever fra Botngård og Ørland lagde mat til 200 under NIPA-konferansen

Neste
Neste

NKL Trondheim lanserer nye nettsider – kort vei til informasjon, inspirasjon og fellesskap