Styrket beredskap og bærekraft – matbransjen skjerper kravene

I takt med globale utfordringer og økte krav til matsikkerhet, settes beredskap og bærekraft stadig høyere på agendaen i norske storhusholdninger. Hva betyr dette for kokkene og kjøkkensjefene?

Pandemi, krig i Europa og press på forsyningskjeder har gjort at offentlige og private aktører nå setter beredskap og selvforsyning høyt på dagsordenen. Samtidig stilles det skjerpede krav til bærekraft i både innkjøp og drift av kjøkken.

Foto: Sven-Erik Knoff

Dette innebærer en dreining mot:

  • Kortreiste og sesongbaserte råvarer

  • Avfallskutt og energireduserende tiltak på kjøkkenet

  • Økt kompetanse på alternativ produksjon og nødrasjoner

«Vi må lære å lage god mat under nye forutsetninger – det krever både kreativitet og fagkunnskap», sier styreleder i NKL Trondheim, Bjørn Erik Vangen.

NKL jobber tett med både bransjen og myndigheter for å sikre kokkenes plass i disse omstillingene.

Forrige
Forrige

70 år med faglig stolthet: Bli kjent med NKL Trondheim