Styrket beredskap og bærekraft – matbransjen skjerper kravene
I takt med globale utfordringer og økte krav til matsikkerhet, settes beredskap og bærekraft stadig høyere på agendaen i norske storhusholdninger. Hva betyr dette for kokkene og kjøkkensjefene?
Pandemi, krig i Europa og press på forsyningskjeder har gjort at offentlige og private aktører nå setter beredskap og selvforsyning høyt på dagsordenen. Samtidig stilles det skjerpede krav til bærekraft i både innkjøp og drift av kjøkken.
Foto: Sven-Erik Knoff
Dette innebærer en dreining mot:
Kortreiste og sesongbaserte råvarer
Avfallskutt og energireduserende tiltak på kjøkkenet
Økt kompetanse på alternativ produksjon og nødrasjoner
«Vi må lære å lage god mat under nye forutsetninger – det krever både kreativitet og fagkunnskap», sier styreleder i NKL Trondheim, Bjørn Erik Vangen.
NKL jobber tett med både bransjen og myndigheter for å sikre kokkenes plass i disse omstillingene.