ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger 6-7. februar 2026
Her finner du all informasjon om finalehelgen på Jåttå vgs i Stavanger.
Foto: Sven-Erik Knoff | FotoKnoff
I snart 40 år har Norgescup for kokk- og servitørlærlinger vært Norges viktigste konkurransearena, og det største utstillingsvinduet, for fremtidens faglærte kokker og servitører. Her kan vise frem sine ferdigheter foran NKLs store nettverk i mat- og måltidsbransjen. I dag heter konkurransen ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, og engasjerer årlig mer enn 200 lærlinger og deres lærebedrifter. Hver høst gjennomføres det kvalifiseringskonkurranser i NKLs foreninger, der vinnerlagene er kvalifisert til å delta i finalehelgen i Stavanger.
Alle NKLs 23 foreninger oppfordres til stille med lag til ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. NKL-foreninger som har mer enn 12 lag eller flere påmeldt til lokal konkurranse, kan stille med to lag i semifinalene. Hvert lag består av to lærlinger og en lagleder. Oppgavene skal på alle nivåer i konkurransen være utfordrende for lærlingene, i forhold til lærlingens kompetansenivå, samt tilfredsstille krav i læreplan og kompetanseplan for VG3. Vinnerne av Norgescup kvalifiserer seg til Nordisk konkurranse for lærlinger.
På vegne av Norske Kokkers Landsforening (NKL) og NKL Rogaland ønsker vi lagene, lagleder og dommere velkommen til Stavanger og ASKO Servering Norgescup.